Замість хліба у котлетах
Котлети — страва, яка є дуже популярною. Будь-яка господиня має власні, унікальні рецепти їх приготування.
У них в обов’язковому порядку входять м’ясо, яйця і хліб. Але часом трапляється так, що останній закінчується в невідповідний момент, що часу бігти за ним в магазин просто немає. Але завжди можна знайти альтернативу.
Манка
Її необхідно додати в котлетний фарш і дати їй настоятися близько 15 хвилин. Після цього її необхідно перемішати з м’ясним продуктом. Вологу вона вбере, за рахунок чого котлети добре склеяться, не будуть розвалюватися.
Картопля
У котлети її можна додавати у відварному вигляді. Попередньо її необхідно розім’яти, а тільки потім додати в фарш.
Вівсянка
Її нерідко додають в котлети, що робить їх ще кориснішими. Перед перемішуванням з фаршем її необхідно розмочити. Зробити це потрібно в молоці. Ідеально буде, якщо використовуватися буде не просто вівсянка, а її пластівці.
Горох
Його необхідно відварити перед додаванням в котлетний фарш. Та слід пам’ятати, що у гороху є присмак, який не всім припаде до душі. Але його можна прибрати, якщо просто кілька разів зливати воду при його варінні.
Сочевиця
Це багатий білками продукт буде доречний в фарші для котлет. Сочевиця ароматна, але її запах пропаде після того, як вона охолоне. Котлети стануть вітамінними, корисними.
Нюанс тільки в тому, що смак у них буде більш грубий, ніж зазвичай.