Вживання та зловживання
Лікарі закликають до помірного споживання дарів природи через велику кількість в них фруктози і вуглеводів.
Медики пояснюють, що фруктоза, яка міститься в солодких плодах може сприяти розвитку багатьох порушень. Звісно, якщо організм отримує її в надмірному дозуванні.
Велика кількість фруктози буде перероблена в жирові відкладення, попереджають фахівці.
Лікарі нагадують, що надлишок цього виду цукру в раціоні може стати причиною ожиріння печінки, а також загального збільшення ваги. Крім того, це негативно позначається на рівні цукру та інсуліну в крові.
Які ж саме ягоди й фрукти особливо «небезпечні» в цьому плані? Серед фруктів - це хурма й персики, а серед ягід — виноград і черешня.
А крім небезпеки, пов’язаної з цукром, дари природи можуть таїти в собі й пестициди. Ще одна причина їсти їх помірно.