Варимо моркву
Морква — один з популярних продуктів, який додають у салати. Здавалося б, що може бути простішим? Але є певні нюанси…
Для початку слід відібрати необхідну кількість моркви одного середнього розміру. Невеличкі плоди солодші на смак. Також це необхідно для того, щоб овочі зварилися одночасно.
Моркву ретельно промиваємо і перевіряємо на дефекти, зокрема на наявність гнилі.
Слід зауважити, що варити овоч можна не тільки звичним способом — в каструлі, але і в мультиварці або мікрохвильовій печі.
У каструлю моркву відправляють і варять 20-25 хвилин після її закипання. Якщо ви порізали моркву на маленькі шматочки, то час варіння сміливо можна скоротити вдвічі.
Також можна перевірити готовність морквини, проткнувши її зубочисткою. Якщо вона спокійно проходить до середини плоду, її можна виймати з каструлі.
У мультиварці морквину варять протягом 20 хвилин. Якщо ви варите овоч в режимі пароварки, це займе 30 хвилин.
Найшвидшим способом вважається варіння в мікрохвильовій печі. Моркву кладуть у пакет, а після варять протягом 5-8 хвилин.