На сніданок - сало
Незважаючи на високу калорійність, сало - дуже корисний продукт. Головне, вживати його в помірній кількості - дорослому достатньо всього 10-30 грамів на добу, причому краще їсти його в ранковий час. Щоб ви знали…
Сало захищає від утворення бляшок на судинах
У салі містяться жиророзчинні вітаміни А, D і Е, ненасичені жирні кислоти і лецитин. Взаємодіючи, ці корисні речовини сприяють очищенню судин від холестеринових бляшок.
Сало стимулює вироблення жовчі
Дієтологи радять вживати цей продукт саме вранці, і ось чому: сало стимулює вироблення жовчі, тим самим сприяючи нормальному травленню. У вас не буде проблем з закрепами, якщо ви регулярно будете з’їдати на сніданок шматочок сала! Тільки пам’ятайте, що його треба поєднувати з іншими продуктами, наприклад, з овочами, і ні в якому разі не їсти на сніданок тільки сало.
Сало зміцнює серцевий м’яз
У ньому міститься унікальна речовина - ненасичена арахідонова кислота, яка сприяє зміцненню стінок судин, забезпечує нормальну роботу серцевого м’яза. Крім цього, до складу сала входить селен, цей мікроелемент виконує захисну функцію: є антиокислювачем і захищає судини від пошкоджень.