Для здоров’я печінки
Печінка - один із найважливіших органів в людському тілі. Якщо вона перестане працювати в повну силу, якість життя значно знизиться. Тому кожній людині, незалежно від наявності хронічних або генетичних захворювань, слід приділяти підвищену увагу здоров’ю печінки.
Втім, якщо стежити за раціоном харчування і не зловживати спиртним, то проблем з печінкою не повинно виникнути.
Які ж продукти варто включити в свій раціон харчування?
В першу чергу це продукти, багаті на білок, але при цьому бажано готувати їх у власному соку і в духовці.
Для печінки корисні білкові продукти, що не містять насичених жирів у великій кількості. Особливо це стосується м’яса курки, індички і кролика. Крім цього, відчутну користь здоров’ю печінки принесуть злаки, овочі і фрукти. Незамінними їх роблять харчові волокна, які містяться у великій кількості.
Слід включати в раціон харчування свіжі фрукти і овочі, багаті антиоксидантами, а головне - рослинні олії. Наприклад, лляну, оливкову і інші. В них багато омега-3 і омега-6 кислот, які допомагають печінці швидше відновлюватися.