Часникові огірки
Ось дуже смачний рецепт з огірків на зиму! У приготуванні - нічого складного.
Інгредієнти:
огірки — 3 кг
часник — 1 головка
сіль — 70 гр
цукор — 110 гр
оцет (6%) — 110 мл
рослинна олія — 100 мл
гірчиця (насіння) — 1-2 ст.лож
Приготування:
1. 3 кілограм огірків очищаємо від шкірки і гарненько їх промиваємо, нарізаємо огірки тонкими кружечками міліметра по два.
2. Нарізані огірки засипаємо цукром, сіллю, додаємо часник, заливаємо оцтом і олією. Перемішуємо і даємо постояти хвилин 40.
3. Перекладаємо в попередньо стерилізовані в духовці при температурі 100 градусів банки.
4. У кожну банку додаємо 1/3 чайної ложки насіння гірчиці і закриваємо банки поки що не сильно щільно.
5. Для стерилізації беремо каструлю, кладемо на дно рушник і заливаємо воду по плечики банок, тобто не доходячи сантиметра 3-4. Відправляємо на вогонь і як тільки вода закипить, засікаємо час. 12-15 хвилин — і вимикаємо. Дістаємо банки і вкриваємо ковдрою і чекаємо, поки банки гарненько охолонуть.