Торт із лаваша та вишень без випічки
Цей торт робиться всього з 4 інгредієнтів і за лічені хвилини, а на смак — чарівний.
Виглядає як із хорошої кондитерської — його не соромно подати як на святковий стіл, так і просто до приходу гостей. Спробуйте — і цей легкий тортик з лаваша стане одним з улюблених рецептів.
Інгредієнти:
Сметана 20% — 500 мл.
Варене згущене молоко — 370 грамів
Тонкий лаваш — 500 грамів
Розморожена вишня (можна замінити на інші ягоди або фрукти) — 500 грамів
Сіль — щіпка
Шоколад для прикраси
Приготування:
Лаваш наріжте на 20 смуг шириною близько 15 см.
Натріть на тертці шоколад для прикраси (за бажанням його можна замінити на кокосову стружку, горіхи або зовсім не прикрашати.
Сметану збийте міксером з вареним згущеним молоком та сіллю до однорідності.
Кожну смужку лаваша намазуємо кремом, на край викладаємо ряд вишень і загортаємо в трубочку.
Трубочки викладаємо на змащену вершково-згущеним кремом форму шарами, щедро змащуючи кожен шар кремом.
Обов’язково залиште десерт в холодильнику на кілька годин. Якщо подати його відразу, він, як і будь-який торт, не буде таким смачним. Він повинен встигнути просочитися. Як тільки він буде готовий, присипте тертим шоколадом зверху і з боків.
Спробуйте і переконайтеся в тому, що це дуже крутий десерт!