Синя, червона чи біла?
Мабуть, немає сім’ї, де не любили б картоплю. З неї можна приготувати немало різних страв, і всі вони будуть надзвичайно смачними і корисними. Однак, вибираючи картоплю на ринку або в магазині, досвідчені господині дивляться не тільки на розмір або ціну продукту, але і на інші характеристики: сорт, колір, наявність або відсутність «вічок» і ін. Тому що знають - від цього залежить не тільки чи буде вечеря або обід смачними, але і наскільки корисними будуть для здоров’я.
Як же правильно вибрати смачну і якісну картоплю? Коренеплоди можуть бути не тільки яскравими за кольором, але і різними за смаком. Як правило, колір - це перша відмінність одного сорту від іншого.
Так, картопля жовтого кольору відрізняється високим рівнем каротину. А значить, чим більше ви будете їсти її, тим краще будете бачити.
Червоно-фіолетові бульби містять багато антоціану. Він є важливим антиоксидантом, що перешкоджає передчасному старінню.
Рожеві сорти більш щільні всередині і тому ідеально підходять для варіння цілими або додавання в салати.
Картопля, що має синій колір, допомагає знизити кров’яний тиск в організмі людини. А її горіховий смак відкриває широкі можливості для застосування в кулінарії даного коренеплоду - від салатів до пюре.
Одним словом, вибираючи будь-який вподобаний сорт картоплі, здоров’ю ви точно не нашкодите. А решта – питання вашого смаку.