Шматочок білого хліба врятує рис
А ви знаєте, що на заключному етапі приготування рису багато кухарів кладуть у каструлю скибочку батона? Більшість кулінарів-початківців не розуміють, навіщо. Пояснюємо: хлібобулочні вироби швидко вбирають зайві аромати.
У якому ж разі використати білий хліб?
Викладати цей продукт у каструлю з рисом потрібно тоді, коли кулінар відчуває, що каша підгоряє. Зазвичай такий неприємний процес відбувається, коли вода повністю випарувалася раніше.
Хліб повинен перебувати на рисі в каструлі приблизно 5-10 хвилин. Після цього батон можна забирати, а страву — викладати на тарілку. При цьому не треба намагатися «відклеїти» від дна посуду зернята рису, що сильно пригоріли: вживати їх не варто.
Що отримаємо в результаті?
За рахунок білого хліба страва перестане бути джерелом неприємного запаху. Швидко піде і горілий присмак. Ось так скибочка батона допомагає врятувати рисову кашу, що пригоріла.