Рис, що постояв у холодильнику…
Китайські фахівці рекомендують вживати у їжу охолоджений варений рис.
Корисні властивості вареного рису за низької температури значно посилюються: у ньому з’являється велика кількість стійкого крохмалю, що допомагає людині за наявності багатьох проблем зі здоров’ям, вважають фахівці.
Вони пояснили, що засвоєння стійкого крохмалю організмом відбувається повільно, а це перешкоджає різкому підвищенню рівня цукру у крові, покращує природні механізми його регулювання. «Побічним ефектом» цього стає тривале відчуття ситості, що допомагає не переїдати, скидати зайву вагу.
Однією з важливих корисних властивостей рису з холодильника є його позитивний вплив на імунітет. Бактерії кишківника, що харчуються стійким крохмалем, синтезують олійну кислоту, завдяки якій поліпшується баланс кишкової флори, що позначається і на стані імунної системи — вона активізується у боротьбі з патогенами і злоякісними клітинами.