Кава з молоком корисна, але не всім
Медики відзначили, що кава з молоком набагато корисніша кави без молока. Фахівці відзначають, що чим більше в напої молока, тим менше кофеїну. Молоко допомагає відновити кількість кальцію, вимитого кофеїном. До того ж напій є хорошим сечогінним засобом.
Краще, ніж без молока
Основні корисні властивості кави з молоком:
покращує смакові якості напою;
антиоксиданти зміцнюють клітини волосся і перешкоджають їх випаданню;
молоко допомагає знизити вплив кави на артеріальний тиск;
завдяки великій кількості мінералів та інших корисних елементів напій позитивно впливає на стан дерми і уповільнює передчасний процес старіння;
завдяки молоку в каві підвищується активність головного мозку, знижується втома і сонливість;
одна чашка кави з молоком забезпечить здоровий сон — вона не стане причиною безсоння;
додавання молока, а також антиоксидантів, які є в складі напою, допомагають запобігти розвитку багатьох хвороб.
Не всім на користь
У складі напою є кофеїн, який є лікувальним препаратом. Але у великих кількостях він може завдати і шкоди організму. Лікарі рекомендують додавати в напій молоко.
Однак… Воно може викликати у деяких людей алергічні реакції. В результаті організм страждає від діареї.
Тому лікарі не рекомендують вживати каву з молоком вагітним жінкам, людям з хворобами шлунково-кишкового тракту, панкреатитом, гіпертонією. Також напій протипоказаний людям з непереносимістю лактози.
Майте на увазі!
Напій є калорійним продуктом. У чашці звичайної кави міститься не більше 5 калорій, а при додаванні молока калорійність стає не менше 50. До того ж сповільнюється процес обміну речовин, адже затримана в організмі вода бореться з жирними речовинами.
Людям із підвищеним рівнем кислотності не рекомендовано пити звичайну чорну каву: вона ще більше підвищить немаленький рівень pH в організмі. Кава з молоком діє м’якше.