Як урятувати пересолену страву
Якою б досвідченою не була в кулінарії господиня, з деякими казусами в процесі приготування своїх шедеврів, наприклад, з пересолом, доводиться стикатися.
Але це зовсім не привід засмучуватися і відправляти їжу в сміттєвий бак, адже не все втрачено і навіть пересолену страву можна врятувати, якщо взяти на озброєння кілька слушних і реально простих порад.
Коли необхідно врятувати соус або підливу, у першу чергу слід додати чистої води в готову страву, приблизно 2-4 столових ложки, а потім довести її до кипіння. Після даної маніпуляції слід оцінити їжу на смак, а при необхідності, знову додати трохи води і прокип’ятити. Кухарі не рекомендують застосовувати такий спосіб для перших страв, оскільки вони помутніють і будуть виглядати не дуже апетитно.
Подарувати «друге життя» пересоленим овочам, макаронним виробам або кашам теж цілком реально. Для цього буде потрібно на завершальному етапі готування просто промити їх під проточною водою або ж повторно відправити на плиту, довести до кипіння і дати настоятися протягом декількох хвилин, щоб вода взяла всю сіль з продуктів.
Мало хто знає, але деякі продукти мають абсорбуючі властивості і з легкістю вбирають вологу і сіль. До таких слід віднести картоплю або рис. Щоб позбутися від відчуття пересоленості в процесі дегустації, наприклад, борщу або супу, необхідно просто покласти в каструлю з готовою стравою очищену картоплину або марлю з рисом.
Крім того, шеф-кухарі рекомендують вміти грати зі смаками. Наприклад, якщо попередні поради ніяк не допомагають вирівняти смак кулінарного м’ясного шедевру, слід просто подати до нього прісний гарнір, що збалансує відчуття в момент споживання.
А ось у випадку з пересоленим фаршем для котлет слід додати в нього попередньо замочену в молоці булку або дрібно натерту сиру картоплю. Даний спосіб не лише позбавить від солі, а й додасть котлетам пишності, ніжності і особливого смаку.
Але що робити, якщо солоним вийшло картопляне пюре? По-перше, точно не впадати у відчай, а по-друге, з’єднати пюре з сирими яйцями.