Дві тарілки кукурудзяної каші…
Чому лікарі рекомендують кожному з’їдати по дві тарілки кукурудзяної каші в тиждень? А ось чому…
Кукурудзяну кашу їдять на різних материках і в різних країнах. Вона недорога, смачна і дуже корисна. Правда, у різних народів її називають по-різному: каша з кукурудзяної крупи, мамалига, жито та ін. Але, як би ви не назвали цю страву, її користь і енергетична цінність від цього не зменшаться.
Кашу з кукурудзи можна включати в сімейне меню, вона корисна і маленьким дітям, і їх бабусям. Це один із найбільш низькокалорійних і корисних для здоров’я продуктів.
Кукурудзяна каша містить:
- вітаміни: А, E, H, PP, B1, B2, B5, B6, B9;
- макроелементи: магній, фосфор, калій, натрій, кальцій, сірку;
- мікроелементи: мідь, бор, алюміній, залізо, цинк, марганець.
За що треба полюбити кукурудзяну кашу? Хоча б за те, що вона…
- виводить токсини з організму;
- зволожує і робить еластичною шкіру;
- зміцнює нігті , зуби, робить волосся шовковистим;
- не допускає розвитку авітамінозу у вагітних жінок;
- за рахунок великої кількості клітковини нормалізує обмін речовин;
- допомагає травленню;
- стабілізує нервову систему, захищає від депресії;
- розщеплює холестеринові бляшки і зміцнює судини.
Кукурудзяна каша не менше двох разів на тиждень – це саме те, що треба для вашого здоров’я, вважають дієтологи.