Банкуємо
Приправи
"Цукерочка"
700-800 г суниці або полуниці, цедра з одного грейпфрута, апельсина і лимона.
Цитрусові помийте і залийте окропом на 5 хвилин. Зріжте з них ножем цедру, посушіть у сушарці. Ягоди теж висушіть. Усе з’єднайте й подрібніть на крихти у блендері. Додайте кілька ложок листочків чаю (сухого). Із ним приправа буде краще зберігатися. Виходить ароматна добавка до чаю. Можна листочків чаю й не додавати і прикрашати приправою випічку, кекси, паски. Можна додавати у солодкі начинки і просто в тісто. Якщо замість чаю додати сіль - можна додавати у випічку і різні маринади, соуси, кетчуп. Підійде до м'яса, до картоплі, до макаронів.
"Невидима"
1 кг суміші грибів (опеньків, печериць і глив), 2-3 ст. ложки солі.
Підготовлені гриби розберіть на невеликі часточки, печериці поріжте пластинками по 3-4 міліметри завтовшки і висушіть у сушарці. Перебийте на блендері. Додайте сіль і перемішайте. Зберігайте у стерильній баночці з кришкою, яка щільно прилягає. Цієї приправи в стравах майже не помітно, але смак і запах!.. Ну, просто чудові! Додають її у супи, запіканки, котлети, начинки для пиріжків, до м'яса, курячого філе, в домашній майонез або ж соус.
Соус із стебел кропу
2 скл. подрібнених стебел кропу, 10 зубчиків часнику, 1 ч. ложка солі, 2 ч. ложки цукру, сік половини лимона, 100 г олії.
Усе перебити на блендері, розікласти у формочки і заморозити в морозилці. Взимку це чудова приправа до багатьох страв.
Заморожений лимон
Ретельно вимитий із содою лимон обдайте окропом і дрібною теркою зніміть із нього цедру. Перекладіть її у невелику ємність і заморозьте. Сік розлийте в формочки для льоду. Аби легше вичавити з лимона сік, покладіть його в мікрохвильову пічку на одну хвилину (за потужності 600 вт.). Сік і цедру можна додавати до чаю, коктейлів, соусів, маринадів, випічки, використовувати для лимонного крему.