На Кіровоградщині збільшилось виробництво м'яса та молока
У січні–червні 2014р. виробництво м’яса склало 38,5 тис.т. Збільшення виробництва м’яса порівняно з січнем–червнем 2013р. відбулося за рахунок росту обсягів реалізації худоби та птиці на забій як у сільськогосподарських підприємствах (на 1 тис.т або на 10,5%), так і в господарствах населення (на 2,4 тис.т або на 9,4%).
Середньодобові прирости великої рогатої худоби на вирощуванні, відгодівлі та нагулі зросли на 6% та становили 480 г, свиней – на 8,9% (415 г).
У січні–червні 2014р. порівняно з січнем–червнем 2013р. загальне виробництво молока збільшилося на 4,1% і склало 162,7 тис.т,
у т.ч. у сільськогосподарських підприємствах – на 20,9% (27,2 тис.т), у господарствах населення – на 1,3% (135,5 тис.т). Порівняно з січнем–червнем 2013р. в аграрних підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) збільшився на 393 кг (на 17,9%) і становив 2591 кг.
Загальне виробництво яєць від птиці всіх видів у січні–червні 2014р. порівняно з січнем–червнем 2013р. зменшилося на 6,2% і склало 273,6 млн.шт., у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – в 1,6 раза менше (64,6 млн.шт.), у господарствах населення – зросло на 10,8% (209 млн.шт.). Несучість курей-несучок у січні–червні 2014р. склала 155 яєць проти 168 яєць у січні–червні 2013р.
Загальна чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 153,6 тис. голів (на 3,6% менше ніж на 1 липня 2013р.), у т.ч. корів – 66,7 тис. голів (на 1,5% менше), свиней – 277,5 тис. голів (на 0,5% менше), овець та кіз – 62,3 тис. голів (на 2,2% менше), птиці – 6514,2 тис. голів
(на 3,8% більше).