Кухарочка
Застілля без м’ясного, як машина без бензину
Що може бути смачніше, ніж страви з м'яса? Хіба що тільки дуже смачні м'ясні страви, приготовані своїми руками! Завдяки нашій рубриці, відкрийте для себе нові рецепти!
Фаршировані грудки
Із курячих грудок видаліть кістки, натріть сіллю, перцем, часником, надріжте і складіть вдвоє, щоб вийшла кишеня. Яблука, замочену курагу, вишні наріжте кубиками, додайте натертий сир і нафаршируйте грудки. Вмочуйте їх у збиті яйця, потім у сухарі й обсмажуйте у фритюрі. Яблука краще брати кислих сортів. У фарш за бажання можна додати трохи подрібнених грецьких горіхів.
Телятина з вишнями
500-600 г м’яса, 3 цибулини, 100 г сухого червоного вина, петрушка, кмин, м’ята, 150 г свіжих вишень (можна заморожених або маринованих).
М’ясо наріжте невеличкими шматочками, посоліть, поперчіть, обсмажте на олії, додайте трохи бульйону або води і поставте тушкувати. Потім покладіть цибулю, зелень і вишні. Якщо рідини виявиться недостатньо, улийте трохи киплячої води. Хвилин за 15 до готовності додайте вино. На гарнір: відваріть рис у підсоленій воді, заправте його вершковим маслом і змішайте з подрібненими грецькими горіхами.
Свинина запечена
М’ясо (краще свинину) наріжте пластами 5х5 см, завтовшки не більше ніж 1 см, злегка відбийте, посоліть, поперчіть і покладіть у глибоку сковороду або форму щільно один до одного, не додаючи масла. Накришіть цибулі за об’ємом стільки ж, скільки й м’яса. Засипте м’ясо шаром цибулі завтовшки приблизно в 1,5 см. Зверху притрусіть тертим сиром (шаром товщиною у 2 см). Поставте в гарячу духовку і запікайте 30 хв.
Яловичина в соусі
800 г яловичини одним шматком, 1 цибулина, чорний мелений перець, сіль. Для зеленого соусу: 2 яєць, по жмутку зеленої цибулі і зелені петрушки, 4 ст. ложки олії, 1 ст. ложка оцту, 1 ч. ложка гірчиці, сіль.
М’ясо помийте, обсушіть паперовою серветкою, посоліть і поперчіть. Цибулю подрібніть соломкою. Викладіть м’ясо й цибулю у змазану форму для запікання, улийте 2/3 скл. води. Запікайте в духовці до готовності, поливаючи соком, що виділяється. Яйця зваріть і подрібніть. Зелену цибулю і петрушку подрібніть. Гірчицю розмішайте з оцтом, а потім із олією. Перемішайте зелень із яйцями, посоліть, поперчіть і полийте гірчичною заправкою. М’ясо поріжте скибочками і залийте соусом.
Смачного!