Кухарочка
Страви соусом присмачимо, поїмо... а там побачимо
Звичайно ж, найпопулярніші й усім знайомі соуси - це кетчуп і майонез, адже їх можна просто купити в магазині без будь-яких зусиль. Але, купуючи, ми забуваємо, що вони шкідливі не тільки для фігури, але й для здоров'я.
А ви спробуйте самі приготувати один із соусів, які дадуть фору майонезу та кетчупу, додаючи надзвичайний смак звичним стравам. Якщо у вас немає маслинової олії, можна її замінити соняшниковою чи кукурудзяною без запаху.
ІСПАНСЬКА САЛЬСА
Цей соус можна додавати до локшини. За бажанням можна додати спеції - багатьом гурманам подобається сальса з паприкою та кмином.
1 зубок часнику, 15 помідорів-чері, 20 г зеленої цибулі, 20 г кропу, 1 ч.л. бальзамічного оцту, 1 ст.л. томатної пасти, 1 ст.л. маслинової олії, сіль і перець - за смаком.
Ретельно помийте помідори, цибулю, кріп і подрібніть у блендері разом із часником. У масу, що утворилася, додайте томатну пасту, оцет і маслинову олію, сіль і перець за смаком, добре перемішайте й перелийте в соусник.
ЗАПРАВКА ДЛЯ САЛАТУ
Такий соус прекрасно підійде для овочевого салату.
3 ст. ложки маслинової олії, 2 ст. ложки бальзамічного оцту, 1 зубок подрібненого часнику, сіль і перець - за смаком.
Перемішайте в мисці маслинову всі компоненти, додайте сіль і перець за смаком, і ще раз гарненько перемішайте.
кисло-солодкий СОУС
Кисло-солодкий соус - знахідка азіатської кухні, яка надає м’ясу цікавого смаку.
4 ст. ложки води, 1 ч. ложка кукурудзяного борошна, по 2 ст. ложки цукру й оцту, по 1 ст. ложці томатної пасти й соєвого соусу, 3 ст. ложки апельсинового соку.
Розведіть кукурудзяне борошно кип'яченою водою. У каструлі змішайте цукор, оцет, томатну пасту, апельсиновий сік і соєвий соус. Додайте розведене кукурудзяне борошно й доведіть до кипіння. Соус подається гарячим.
"ПЕСТО"
Соус «Песто» родом з Італії. Традиційно готується з базиліку, але можна готувати з додаванням петрушки або кропу.
60 г базиліку, 2 зубки часнику, 50 г пармезану (або іншого твердого сиру), 3 ст. ложки кедрових горіхів, 100 мл маслинової олії, сіль - за смаком.
Базилік ополосніть прохолодною водою і відокремте листя від стебел, добре просушіть. Крупно наріжте часник і подрібніть на тертці сир. Викладіть у чашку блендера всі інгредієнти, крім олії. Маслинову олію додавайте поступово, у міру збивання в міксері.
Насолоджуйтеся!