Йогурт для вашого серця
Американські експерти зі здорового харчування з’ясували, що активне вживання йогурту знижує небезпеку серцево-судинних захворювань серед чоловіків і жінок, які страждають від гіпертонії.
Раніше клінічні дослідження продемонстрували користь від вживання всіх молочних продуктів для здоров’я серця і судин. Тепер вчені вирішили з’ясувати, наскільки корисним у цьому питанні є саме йогурт. У дослідженні взяли участь більше 55 тисяч жінок у віці від 30 до 55 років, що мали підвищений артеріальний тиск, та 18 тисяч чоловіків-гіпертоніків віком від 40 до 75 років.
Виявилося, що максимальний вміст йогурту в раціоні жінок призводив до зниження ризику інфаркту міокарда на 30%. У чоловіків небезпека інфаркту зменшувалася на 19%. Крім того, любительки йогурту на 16% рідше стикалися з необхідністю судинних операцій. Якщо учасники дослідження вживали більше двох порцій йогурту щотижня, то це дозволяло їм майже на 20% знижувати небезпеку основних серцево-судинних захворювань, включаючи інсульт.