Який шлях веде до стрункості
* Обов’язково починайте свій день зі сніданку. В іншому випадку відчуття голоду після полудня буде настільки сильним, що ви з’їсте надто велику порцію.
* Завжди їжте не поспішаючи – це поліпшує виділення шлункового соку. Значить ви швидше втамуєте голод. Пам’ятайте: насичення приходить тільки через 20 хвилин після того, як ви з’їли порцію. Проковтнувши їжу за 5 хвилин, ви просто не встигнете зрозуміти, що наїлися. І, ймовірно, захочете добавки.
* Їжте регулярно, через однакові інтервали часу. Це дозволить зменшити порції. В ідеалі кожні дві години потрібно з’їсти який небудь-фрукт або овоч. Не обов’язково поглинати весь плід – заздалегідь розріжте його на кілька частин і покладіть у пластиковий герметичний контейнер.
* Замість овочів і фруктів можна просто пити чай – тільки замініть цукерки та булочки на такі ж смачні, але більш корисні ласощі. Наприклад сухофрукти, чипси з банана, манго, ананаса. З чаєм непогано «йдуть» горіхи – грецькі, мигдаль, кешью, кедрові. Нормальною закускою буде й сирний крекер, сухарик або сушка.
* Удома ви чи на роботі, заздалегідь визначте для себе місце та час, коли у вас будуть перерви на ланч. Краще не поспішаючи перекусити, поки ви не надто голодні, ніж відкладати до останнього, а потім з’їсти подвійну порцію.
*. Намагайтеся точно з’ясувати, які продукти та в якій кількості вам належить вжити протягом дня, а потім завжди дотримуйтеся цієї порції.
* Щоб уникнути спокуси щось перехопити після того, як ви перекусили, змушуйте себе кожного разу після їди чистити зуби або полоскати рот.
* Максимально урізноманітніть ваше меню. Експериментуйте, не бійтеся використовувати спеції та приправи. Ароматні страви швидко викликають відчуття ситості і тим самим попереджують переїдання.
* Щоб швидко та з фантазією готувати щодня, запасіться різними пакетиками з мороженими овочами. Це дозволить комбінувати їх, створюючи все нові й нові поєднання. Додаючи морожені овочі в супи, салати та гарніри, ви втамуєте почуття голоду без ризику потовщати.
* Замість солі спробуйте використовувати соєвий соус. Він непогано поєднується з м’ясом, морепродуктами, овочами, причому не тільки підсолює їх, а й розкриває смак й аромат.
* Замініть цукор у своїх десертах наприклад на ваніль або корицю. У чай або каву можна додавати цукрозамінник у таблетках.
* Якщо ви часто вимушені відвідувати бенкети та ресторани, засвойте для себе кілька простих правил, щоб уникнути переїдання:
- Якщо ви прийшли до ресторану, не читайте меню. Попросіть офіціанта принести їхні фірмові овочеві страви.
- Стежте за тим, щоб кожен шматок м’яса супроводжувався порцією овочів, котра, як мінімум, утроє перевищує його.
- Почніть трапезу з овочевих салатів або фруктів.
- Віддавайте перевагу менш обробленим продуктам, якщо це можливо. Сирі овочі кращі за варені, а варені – за смажені.
- Пам’ятайте, що алкоголь посилює апетит. Навіть чарка коньяку перед їдою може привести до того, що ви з’їсте вдвічі більше.