Грип? Перегляньте раціон!
Захворіли на грип? А знаєте, що затягнути процес одужання може не тільки неправильне лікування і відсутність постільного режиму, а й неправильний раціон.
При захворюванні на грип варто їсти поменше, а м’ясо, особливо червоне, краще виключити. Якщо в перші дні після появи симптомів ви взагалі з’їсте кілька яблук або мандарин або банан - тим краще. Не перевантажуйте шлунок їжею, тоді всі внутрішні сили організм витратить на боротьбу з вірусом.
А от кількість рідини потрібно збільшити, причому майже удвічі. Вода необхідна для нормального протікання обмінних процесів, функціонування внутрішніх органів, їх самоочищення і виведення з організму токсинів. Крім чистої мінеральної води, можна пити трав’яні і фруктові чаї.
а щойно стане легше, обов’язково включіть в щоденне меню курячий бульйон. Наваристий, але не жирний бульйон зменшує кількість слизу в носоглотці і покращує відкашлювання, до того ж зміцнює імунітет і додає сил.
Оскільки грип негативно діє не тільки на імунну систему, а й роботу органів шлунково-кишкового тракту, пийте якомога більше натуральних кисломолочних продуктів - йогуртів, ряжанки, кислого молока, кефіру.
Обов’язково їжте більше фруктів і овочів, багатих вітаміном С. Причому, це не тільки цитрусові, а й будь-які ягоди, відвар шипшини, цибулю, болгарський перець… А рекордсменом є квашена капуста. До того ж у ній повно інших вітамінів і цінних мікроелементів, і в період одужання експерти рекомендують вживати її якомога частіше.