Для зміцнення кісток
У віці після 50-ти проблема ослаблої кісткової тканини стає типовою для представників обох статей, а особливо для жінок. При цьому підвищується ризик складних для лікування переломів.
Науковці знайшли в апельсиновому соці особливість, яка робить його надзвичайно корисним для людей із проблемами хребта. Співробітники Університету Чженчжоу провели дослідження і встановили: апельсиновий сік ефективно зміцнює кістки і захищає від переломів.
Автори проекту заявили: «Випиваючи щодня по дві склянки апельсинового соку, людина зможе знизити ризик переломом вдвічі».
Подібний ефект соку фахівці пов’язують з великою кількістю в ньому вітаміну С. Під його впливом клітини кісткової тканини стають активними і міцними. Медики відзначили, що щоденна присутність вітаміну С в раціоні харчування дуже важлива, адже людське тіло не має здатності накопичувати цей вітамін.
А данські вчені знайшли несподівану користь винограду. Виявилося, що він також позитивно впливає на кісткову тканину. У плодах містяться речовини, які ефективно боряться з остеопорозом. Коли ці речовини потрапляють в організм людини, вони стають будівельним матеріалом для кісток.