Кухарочка
БАКЛАЖАНОВІ СМАКОЛИКИ
Баклажани - улюблені овочі багатьох із нас. Їх готують по-різному - смажать, запікають, фарширують, роблять ікру, смак баклажанів чудово поєднується з м’ясом. Пропонуємо нову серію рецептів страв із баклажанів.
СМАЖЕНІ З ПОМІДОРАМИ
2-3 цибулини (по 80 г), сіль, 1 пучок кінзи або петрушки, 3-4 великі помідори, 2 середні баклажани загальною вагою 400-500 г, по 2 ст. ложки натертого пармезану або іншого твердого сиру й олії.
Цибулю почистіть і наріжте кубиками, баклажани - великими шматочками, а помідори - часточками. Баклажани присоліть і залиште на кілька хвилин. У глибокій сковорідці розігрійте олію, викладіть спершу баклажани й обсмажуйте, помішуючи, 4-5 хвилин. Потім додайте помідори й цибулю й смажте на сильному вогні до готовності, постійно помішуючи. Готові овочі посоліть. Подавайте, рясно посипавши подрібненою зеленню. За бажання додайте натертий сир.
ЗАПЕЧЕНІ З СИРОМ
4 баклажани (середнього розміру), 1 яйце, 2 зубчики часнику, 250 г кисломолочного сиру, 200 г твердого сиру, петрушка, кріп, базилік, сіль, чорний перець.
Баклажани розріжте уздовж, зберігши плодоніжку. Варіть їх у підсоленій воді хвилин 10-15. Відкиньте на друшляк і дайте охолонути. У мисці перемішайте крупно натерті два види сиру, яйце, петрушку, базилік, часник і кріп, а також спеції. З половинок баклажанів ложкою вийміть трохи м’якоті і додайте її в сирну масу, перемішайте. Начиніть половинки баклажанів сирною начинкою і запікайте в розігрітій до 180С духовці 30 хвилин. Подавайте відразу.
Смачного!